Ludieke kerstkaart laat weinig aan verbeelding over: Ecclestone uit felle kritiek op Formule 1
Redactie
| 0 reacties

Bernie Ecclestone kaart regelgeving in F1 aan via kerstkaart

Ludieke kerstkaart laat weinig aan verbeelding over: Ecclestone uit felle kritiek op Formule 1

Jarenlang stond Bernie Ecclestone aan het hoofd van de Formule 1. In januari 2017 werd hij als chief executive vervangen door Chase Carey, maar dat houdt de inmiddels 89-jarige Brit niet tegen om zijn mening te verkondigen. Al is Ecclestone niet ongevoelig voor de kerstsfeer.

Ook dit jaar heeft Ecclestone dus opnieuw een kerstkaart gelanceerd, waarop zijn kritiek aan de huidige F1-leiding duidelijk wordt. Tal van regeltjes uit de F1 worden zo aan de kaak gesteld door een afbeelding van een zogezegde Steward Drivers' Meeting.

Op de kaart staat afgebeeld hoe Derek Warwick, racesteward Emanuele Pirro en racedirecteur Michael Masi de rijders toespreken als ware het kleine kinderen. Warwick zegt de piloten om voor aanvang van de race het boek met instructies te lezen en om nooit over de lijn te gaan, bij welke vlag dan ook.

Pirro, die dit seizoen in het oog van de storm stond nadat Vettel door een tijdstraf de zege ontnomen werd in de GP van Canada, zegt vervolgens dat boodschappen tussen engineers en rijders eerst behandeld moeten worden door advocaten en dat wie een accident heeft, de schuld moet steken op de andere rijder.

GEEN GEBREK AAN INSPIRATIE

Masi draagt de F1-piloten dan weer op om niet echt te racen, anders worden ze gediskwalificeerd. Ook moeten ze niet nadenken, maar vooral teamorders volgen en een eerlijke indruk wekken als ze door stewards ondervraagd worden. Het mag duidelijk zijn: Bernie Ecclestone heeft ondanks zijn leeftijd nog geen gebrek aan inspiratie, met deze 'kerstkaart' als bewijs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties