UPDATE: Geen nieuwe Pirelli-banden in de Formule 1 volgend seizoen
Redactie
| 0 reacties

Geen nieuwe Pirelli-banden in de Formule 1 volgend seizoen

UPDATE: Geen nieuwe Pirelli-banden in de Formule 1 volgend seizoen
Foto: © photonews

Tijdens het raceweekend in Austin konden de verschillende Formule 1-teams de nieuwe banden van Pirelli al een keertje testen. Dat zorgde voor heel wat negatieve reacties.

UPDATE: Die kritiek bleek nu uiteindelijk te veel want Pirelli besloot om de teams te laten kiezen. Die kozen er uiteindelijk unaniem voor om in 2020 met de banden van 2019 te racen. Pirelli liet intussen weten dat het heel veel kennis heeft opgedaan en die kan meenemen naar volgend jaar toe. Geen nieuwe banden dus volgend jaar in de Formule 1.

Hoewel er verzachtende omstandigheden waren (het was relatief koud in Austin), waren het niet de reacties waarop Pirelli op hoopte. Volgende week krijgen de teams in Abu Dhabi een nieuwe kans. Die bandentest zal cruciaal zijn voor de voor 2020-banden.

Pirelli kwam zelf met een reactie: "We willen in Abu Dhabi een uitgebreide test doorvoeren. De kans bestaat dat ondanks een jaar testwerk we in 2020 niet zullen rijden met de nieuwe banden. Indien de beslissing gebaseerd is op technisch bewijs dan hebben we er geen probleem mee om de 2019-band te behouden", reageerden ze bij Motorsport.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws