Helmut Marko drijft zaak rond Ferrari op de spits: "Bereid te protesteren"
Redactie
| 2 reacties

Red Bull overweegt protest als Ferrari in 2020 opnieuw flirt met het toelaatbare

Helmut Marko drijft zaak rond Ferrari op de spits: "Bereid te protesteren"

Max Verstappen was de eerste die alludeerde op mogelijk valsspelen bij Ferrari en dat verhaal heeft aan het einde van het seizoen meer zuurstof gekregen, nadat vastgesteld werd dat er meer brandstof in de bolide van Charles Leclerc zat dan opgegeven.

Met een boete van 50 000 euro kwam Ferrari er goedkoop vanaf, maar Red Bull wil er zich niet zomaar bij neerleggen. "Er zijn duidelijke regels. Het is een grap dat ze zo mild bestraft zijn", zegt adviseur Helmut Marko aan AutoBild. "Het gaat om eerlijkheid in deze sport, alle teams moeten gelijk behandeld worden."

Het mag duidelijk zijn dat Marko een strengere sanctie had verwacht. Het stoort hem ook dat het zover is kunnen komen. "De Ferrari-motor werd op meerdere punten, die waarschijnlijk tot de grijze gebieden behoren, goedgekeurd. Daar werd niets aan gedaan."

ADEQUAAT HANDELEN

Voorlopig lijkt dit incident geklasseerd, maar Red Bull verstuurt alvast een ferme verwittiging. "Wanneer er in 2020 weer zo'n verdachte situatie is, dat er weer onregelmatigheden zijn, dan zijn wij bereid te protesteren. Dan moet Ferrari alles maar laten zien en moet de FIA adequaat gaan handelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws