Sterke Verstappen domineert kwalificaties en verovert zijn tweede pole

Sterke Verstappen domineert kwalificaties en verovert zijn tweede pole
Foto: © photonews

In de oefensessies viel al op dat de Red Bull het goed deed op Interlagos. Max Verstappen wist dat te bevestigen in de kwalificaties. Zowel in Q1, Q2 als Q3 was de Nederlander het snelst. Goed voor de tweede polepositie uit zijn carrière.

Sainz zal als laatste op de startgrid komen te staan in de GP van Brazilië na problemen in Q1. Giovinazzi ging even aan het spinnen aan het einde van Q2, wat leidde tot een gele vlag. Vervolgens maakten de toppers zich op om in Q3 een gooi te doen naar de polepositie.

Sebastian Vettel zette als eerste een snelle tijd neer en was ruimschoots rapper dan beide Mercedessen. Hamilton dook nipt onder de tijd van Vettel. Naar het einde van de kwalificaties toe volgde er nog een poging om de tijden nog wat aan te scherper.

VERSTAPPEN EN HAMILTON GAAN NOG SNELLER IN HET SLOT

Daar slaagden enkel Verstappen en Hamilton in. Zij nemen de eerste en de derde plaats op de grid in. Naast polesitter Verstappen start ook Vettel op de tweede rij. Leclerc, Bottas en Albon starten op de respectievelijk vierde, vijfde en zesde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws