Crashes bij nat en droog weer: Red Bull en Ferrari tonen hun snelheid op Interlagos
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Albon en Vettel zetten snelste tijd neer in eerste oefensessies

Crashes bij nat en droog weer: Red Bull en Ferrari tonen hun snelheid op Interlagos
Foto: © photonews

In de eerste oefensessies van een GP gebeurt niet altijd iets opzienbarends, maar in Brazilië was er wel al enig spektakel. Onder andere omdat de baan nat lag in de eerste vrije training. Maar ook toen het was opgedroogd ontstonden er enkele crashes.

De regenbuien hadden voor natte omstandigheden gezorgd. Het was dus opletten geblazen. De kans dat er iets kon mislopen, was er alleszins. Max Verstappen en Daniil Kvyat gingen aan het spinnen in de Senna-bocht, maar zonder veel erg. De crash van de ploegmaat van Verstappen, Alexander Albon, leek wel wat ernstiger.

Het was meteen het einde van de sessie. Albon kwam er uiteindelijk wel goed uit en had eerder zelfs de snelste tijd neergezet. Knappe prestatie van de man die bij Red Bull Pierre Gasly kwam vervangen. Bottas, Vettel en Leclerc maakten de top vier van de eerste oefensessie compleet.

Bij aanvang van de tweede training lag de track er wel droog bij. Na amper vijf minuten crashte Kubica echter toch, om vervolgens ongedeerd uit zijn bolide te stappen. Naar het einde van de oefensessie toe was er ook nog een crash van Kvyat. Ferrari bleek in deze vrije training het snelst. Vettel zette nog een iets betere tijd neer dan zijn ploegmaat Leclerc. Verstappen en Bottas waren derde en vierde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws