🎥 18-jarige Sophia Flörsch keert terug op plek waar ze bijna het leven liet: "Racen zal nooit de veiligste sport zijn"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Sophia Flörsch klaar om opnieuw te racen in Macau

🎥 18-jarige Sophia Flörsch keert terug op plek waar ze bijna het leven liet: "Racen zal nooit de veiligste sport zijn"

Een jaar geleden gingen de opzienbarende beelden de wereld rond van Sophia Flörsch die in haar bolide door de lucht kliefde en een verschrikkelijke smak maakte. Als bij wonder kwam de toen 17-jarige Duitse er levend uit. Nu gaat ze op datzelfde circuit opnieuw F3 rijden.

Opnieuw waagt Flörsch zich dus op het circuit van Macau. Met een foto op haar Instagrampagina stond ze even stil bij de plaats van haar verschrikkelijke crash. "Hier probeerde ik vorig jaar dus te vliegen", staat erbij. "Ik heb de beelden honderden keren herbekeken", zei ze in een reactie na een trainingssessie in Macau.

Uiteraard volgde na die crash een uiterst moeilijke periode. "Erover praten helpt zeker. Racen zal nooit de veiligste sport zijn, maar kijk: ik ben er nog." En dit jaar is ze dus helemaal terug. "99 procent van de mensen weten niet wat mij bezielt, maar dat is omdat ze het zelf nooit zouden doen."

Om het circuit veilig te maken voor alle rijders in de Formule 3, is het circuit op liefst zeven plaatsen gewijzigd in vergelijking met vorig jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws