Voormalig vicewereldkampioen ziet Leclerc sneller wereldtitel pakken dan Verstappen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Massa sluit niet uit dat Leclerc sneller wereldkampioen kan worden dan Verstappen

Voormalig vicewereldkampioen ziet Leclerc sneller wereldtitel pakken dan Verstappen
Foto: © photonews

Het Formule 1-seizoen is nog niet volledig achter de rug, maar sowieso heeft Charles Leclerc al een enorme indruk gemaakt. Nochtans is dat niet altijd evident bij Ferrari. Vraag maar aan Felipe Massa. De huidig Formule E-piloot heeft Leclerc hoog zitten.

"Ik ontmoette hem toen hij 13 jaar was", verklapt Massa aan Motorsport. De Braziliaan is vooral gecharmeerd door de mentale weerbaarheid van Leclerc. "Hij is een zeer getalenteerde jongeman. Hij is in staat om met de druk om te gaan."

POLEPOSITIES VEELZEGGEND

Samen met Verstappen geldt Leclerc als één van de grote talenten uit de F1. "Ik weet niet of hij sneller is dan Verstappen. Maar de zeven poleposities die hij tot dusver in zijn eerste jaar bij Ferrari heeft weten te verzamelen, zeggen veel. Hij maakte enkele foutjes, maar we moeten rekening houden met zijn nog steeds beperkte F1-ervaring en het feit dat het zijn eerste jaar bij een topteam was."

Massa miste zelf op een haar na de wereldtitel in 2008 en moest het uiteindelijk stellen met een tweede plaats. Hij ziet de Ferrari-rijder wel de titel pakken. "Leclerc is een toekomstig wereldkampioen en ik denk niet dat we erg lang zullen moeten wachten. Ik sluit zelfs niet uit dat hij voor Verstappen wereldkampioen wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties