Analyse Nadat sterk eerste seizoensdeel leidde tot zesde titel van Hamilton kan jacht op record Schumacher echt beginnen
Redactie
| 5 reacties

Zevende titel binnenhalen belooft ferme uitdaging te worden voor Hamilton

Nadat sterk eerste seizoensdeel leidde tot zesde titel van Hamilton kan jacht op record Schumacher echt beginnen
Foto: © photonews

Nadat Michael Schumacher in 2004 zijn zevende wereldtitel vierde, werd algemeen aangenomen dat nooit iemand nog in de buurt van zijn aantal zou komen. Maar kijk: Lewis Hamilton heeft er nu ook al zes binnen. De jacht op het record kan nu echt losbarsten, maar wordt niet evident.

Eerst eens even een blik op het huidige seizoen werpen: waar heeft Lewis Hamilton nu juist het verschil gemaakt? Vooral in het begin. Na acht Grote Prijzen zat Hamilton aan zes overwinningen. Eigenlijk had Hamilton op dat moment al gewonnen spel. Nadien was het nog met regelmaat puntjes rapen, hier en daar nog eens een zege erbij en klaar is kees.

Dat was ook het hoge woord dit seizoen: regelmaat. Want Hamilton kreeg wel te maken met opstoten van concurrenten. Zijn teamgenoot Bottas begon sterk met winst in Australië en Azerbeidzjan en lijkt ook sterk te eindigen. Tussendoor haalde Hamilton echter mentaal de bovenhand.

VERSTAPPEN ONDANKS 2 ZEGES NOG GEEN BEDREIGING

Max Verstappen was diegene die de hegemonie van Mercedes wist te doorbreken met twee overwinningen in drie races. Na de GP van Duitsland reed de Nederlander wel niet meer als eerste over de finish terwijl Hamilton er nog drie zeges bij reed.

En dan was er nog de ontwikkeling van Ferrari en Charles Leclerc in het bijzonder. Terwijl Hamilton op een bepaald moment een machine was in de kwalificaties, is het inmiddels al acht GP's geleden dat hij nog eens de pole bemachtigde. Leclerc verzamelde er eens vier aan een stuk en won ook twee races.

NOG EENS ECHT DUEL FERRARI-MERCEDES?

Ferrari lijkt dus bij machte om volgend seizoen echt Mercedes nog eens naar de kroon te steken, maar elk seizoen heeft zo zijn eigen verhaal. Niets zegt dat het Duitse merk in de eerste maanden van 2020 niet weer een voorsprong neemt zoals ook dit jaar het geval was.

De concurrenten hebben dit jaar zeker hun momenten gehad en mogen dus hopen, maar of zij dat ook kunnen omzetten in regelmaat zoals Hamilton dat kan, moet nog blijken. In elk geval zou het wel een normale evolutie zijn als toptalenten als Leclerc en Verstappen het de Brit steeds moeilijker gaan maken. Een zevende wereldtitel is niet veraf meer, maar het wordt ook geen evidentie om er te geraken.

BESTE KANS IN 2020

Er volgend jaar vier op een rij van te maken, blijft zijn beste kans. Door de aangekondigde vernieuwingen kan het vanaf 2021 wel eens heel wat onvoorspelbaarder worden. Dan zal het allemaal toch dichter bij mekaar liggen. Gezien zijn kwaliteiten is het niet uit te sluiten dat Hamilton daarna nog een keertje wereldkampioen wordt, maar dan zullen er toch ook heel wat andere puzzelstukjes op hun plaats moeten vallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws