Hamilton voor derde jaar op rij wereldkampioen, ook zege in VS gaat naar Mercedes

Hamilton voor derde jaar op rij wereldkampioen, ook zege in VS gaat naar Mercedes
Foto: © photonews

Het is nu ook mathematisch zeker wat er al een hele tijd zat aan te komen: Lewis Hamilton is opnieuw wereldkampioen Formule 1. Zijn derde opeenvolgende wereldtitel, de zesde in totaal. Om het feest bij Mercedes helemaal compleet te maken, won Valtteri Bottas de GP van Amerika.

Polesitter Bottas schoot goed uit de startblokken, terwijl de als tweede gestarte Vettel al snel terugviel naar de zevende plaats. Verstappen reed zo in tweede positie, met Hamilton achter hem, want de Brit was beide Ferrari's voorbij gestoken.

VROEGE OPGAVE VETTEL

Een veelbelovend begin van de race dus voor Hamilton, want aan een plaats in de top acht had hij genoeg om wereldkampioen te worden. Vettel beleefde veel minder plezier aan de GP van de Verenigde Staten: zijn ophanging begaf het nadat de Duitser over de boordstenen ging; einde wedstrijd voor hem na elf ronden.

Na een tweede pitstop voor Bottas en Verstappen reed Hamilton aan de leiding. Door de slijtage van de banden van laatstgenoemde kon de Fin hem toch nog voorbij. Bottas pakte zo dus de overwinning. Hamilton liet het niet aan zijn hart komen, want zijn tweede plek was ruimschoots voldoende voor de wereldtitel. Verstappen kon als nummer drie mee op het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws