Formule 1 wil grondig vernieuwen in 2021 en kondigt een budgetlimiet en meer duels aan
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Formule 1 wil grondig vernieuwen in 2021

Formule 1 wil grondig vernieuwen in 2021 en kondigt een budgetlimiet en meer duels aan
Foto: © photonews

De voorbije jaren waren er heel wat klachten over het gebrek aan spanning in de Formule 1. De internationale automobielfederatie FIA heeft haar plannen klaar om de Formule 1 in 2021 grondig te veranderen.

De drie zaken waren het om zal gaan zijn: meer duels, budgetvermindering en meer jonge talenten. De Formule 1 wil meer duels creëren door ervoor te zorgen dat er minder geprofiteerd kan worden van de 'downforce". Dat is de neerwaartse kracht die de auto op het circuit duwt en ervoor zorgt dat het moeilijk is om vlak achter elkaar te rijden en op die manier in te halen.

De oorzaak daarvan zijn de vele vleugels op een bolide. Die zullen in 2021 verdwijnen waardoor de downforce van ongeveer 55 procent zal verhogen naar 86 procent en er meer duels en inhaalmanoeuvres kunnen zijn. 

Budgetlimiet

Om de competitie spannender te maken gaat de Formule 1 ook zorgen voor een budgetlimiet. Die zal liggen op ongeveer 158 miljoen euro per jaar. De limiet geldt enkel voor ontwikkeling van de auto en niet voor het salaris van de piloten of de kostprijs van de motoren.

Er zullen ook meer jonge talenten een kans krijgen want teams worden verplicht om in minstens twee vrij oefensessies per seizoen een rijder in te zetten met amper ervaring in de F1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws