Max Verstappen delft het onderspit tegen Thaise collega sinds personele wissel bij Red Bull

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
Max Verstappen delft het onderspit tegen Thaise collega sinds personele wissel bij Red Bull

We zijn zes manches ver sinds Red Bull Alexander Albon naast Max Verstappen zette en Pierre Gasly terug aan de slag ging bij Toro Rosso. De 23-jarige Thai liet in vier van de zes races een hoger klassement noteren dan de Nederlander.

De grand prix in Spa-Francorchamps was de eerste waarin Alex Albon de Red Bull-bolide van Pierre Gasly had overgenomen. Het werd een dramatische race voor Max Verstappen en het talrijk aanwezige Nederlandse publiek, want Mad Max moest al snel opgeven.

Veel pech

In totaal staat het 4-2 in het voordeel van Albon, maar er moet wel gezegd worden dat Verstappen tegen de nodige pech aanliep. Eerst in Spa, maar een week later moest de Nederlander ook al een extra pitstop maken door technische problemen. Ook in de laatste twee GP's sloeg het noodlot toe voor Verstappen. In Japan moest hij opgeven en door een lekke band in Mexico moest hij aan een inhaalrace beginnen vanaf de twintigste plaats.

In de twee GP's waar Verstappen geen pech had finishte hij sneller dan zijn nieuwe collega bij Red Bull. Anderzijds is het feit dat Albon zes keer daadwerkelijk over de finish kwam een gevolg van zijn voorzichtigere rijstijl.

De resultaten van Verstappen en Albon in de laatste zes GP's:

 VerstappenAlbon
BelgiëDNF5
Italië86
Singapore36
Rusland45
Japan DNF4
Mexico65

De resultaten van Albon zijn zeer consistent te noemen, maar een podiumplek zat er nog niet in. Dat lukte Verstappen wel in Singapore.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws