Hamilton en Verstappen reageren: "Niet erg dat de wereldtitel nog niet binnen is"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties

Lewis Hamilton reageerde tevreden na zijn overwinning in Mexico

Hamilton en Verstappen reageren: "Niet erg dat de wereldtitel nog niet binnen is"
Foto: © photonews

Lewis Hamilton moest veertien punten beter doen dan zijn ploegmaat bij Mercedes Valtteri Bottas, maar de Fin reed naar een knappe derde plaats in Mexico. Dan moet het volgende week maar in de VS gebeuren voor de vijfvoudige wereldkampioen.

"Ik vind het niet zo erg dat de wereldtitel nog geen feit is. Racen is geweldig, dus bekijk ik het manche per manche. Deze race wou ik al sinds lange tijd winnen, want het was hier steeds 'tricky' voor ons", liet Hamilton optekenen bij BBC.

"Het team koos voor de best mogelijk strategie en uiteindelijk hielden we stand. Het was niet makkelijk om de aanstormende Ferrari's af te houden", ging de Brit verder. Als zijn voorsprong op Bottas groter was geweest, dan was hij nu reeds wereldkampioen.

Lekke band voor Verstappen

Max Verstappen moest door een lekke band aan een inhaalrace beginnen. Hij ging van plaats 20 naar 6. "Ik verloor enorm veel tijd door een ronde lang met een lekke band te rijden. De harde band pakte beter uit dan verwacht en ik heb er nog het beste van kunnen maken", legde de Nederlander uit bij Ziggo Sport.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws