Wereldkampioen Formule E moedigt Hamilton aan om overstap te maken... voor zijn milieubewuste boodschap
Redactie
| 9 reacties

Jean-Eric Vergne nodigt Hamilton uit om Formule E te komen rijden

Wereldkampioen Formule E moedigt Hamilton aan om overstap te maken... voor zijn milieubewuste boodschap
Foto: © photonews

Lewis Hamilton stuurde deze week nog maar eens een resem berichten de wereld in over de strijd voor het milieu en een gezonde levensstijl. Iets waar de Brit wel vaker van wakker ligt. Hij krijgt dan wel de commentaar dat de F1 het klimaat ook niet ten goede komt.

Jean-Eric Vergne kent de oplossing: Hamilton zou in de Formule E moeten rijden. "Hij krijgt waarschijnlijk veel kritiek voor het racen in een benzineauto die veel meer vervuiling veroorzaakt dan welke andere sport ook in de wereld. Maar hij is zich veel meer bewust van de problemen waar we als mens mee te maken hebben", zegt Vergne aan Motorsport.

"Ik ben het 100 procent met hem eens en ik wil meer bereiken in de Formule E om hem te vervoegen", vervolgt de tweevoudig wereldkampioen Formule E. "De jongere generatie moet opgroeien met de dingen die we hen kunnen leren, precies zoals Lewis deed. Daarom denk ik dat het voor hem een logische stap zal zijn om in de Formule E te komen, om veel meer te doen dan alleen maar een rijder te zijn." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws