Ferrari tracht plooien glad te strijken, Vettel slaat mea culpa
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Vettel en Leclerc willen controverse achter zich laten

Ferrari tracht plooien glad te strijken, Vettel slaat mea culpa
Foto: © photonews

Bij Ferrari hebben ze op een persconferentie vooruitgeblikt naar de GP van Japan. Het is de bedoeling dat Sebastian Vettel en Charles Leclerc zich in de volgende race wel aan de afspraken houden. Dat was in de voorbije wedstrijden niet altijd het geval.

Leclerc en Vettel zitten dicht bij mekaar in de WK-stand. Het viel de laatste races op hoe beiden de 'truken van de foor' gebruikten om te dingen naar de positie van eerste rijder binnen het team. De ene moest daarvoor niet onderdoen voor de andere, maar het was Vettel die het meest recent over de schreef ging.

De Duitser respecteerde in Rusland de teamorders niet en besloot om Leclerc niet voor te laten zoals hem opgedragen werd. "Ik kreeg de boodschap om van plaats te wisselen en deed dat niet. Dat was zeker niet goed", beseft Vettel. "Ik zou het verhaal nu ook wel niet opblazen."

Teamorders moet je gehoorzamen 

Charles Leclerc

Opvallend: beide rijders hebben nog niet met elkaar overlegd. "Toen hij in het Ferraricentrum was, had ik andere dingen gepland. We kregen de kans dus nog niet om met mekaar te praten, maar alles is nu in orde. Teamorders moet je gehoorzamen", laat Leclerc nog weten. Bij Ferrari hopen ze om meer eendrachtig voor de dag te komen in Japan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws