Leclerc mag opnieuw vanop de pole vertrekken, Hamilton redt zijn uitgangspositie met ultieme laatste ronde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 11 reacties

Leclerc verovert al voor vierde keer op rij de polepositie

Leclerc mag opnieuw vanop de pole vertrekken, Hamilton redt zijn uitgangspositie met ultieme laatste ronde
Foto: © photonews

De periode waarin Lewis Hamilton de poleposities opstapelde, is al even voorbij. Het lijkt er sterk op dat Charles Leclerc die rol heeft overgenomen. De GP van Rusland zal reeds de vierde opeenvolgende race zijn waarbij de Monegask vanop de eerste plaats vertrekt.

In de hele kwalificatiesessie maakte Leclerc reeds een goede beurt. Aan het einde van Q2 had de Ferrari-man al de snelste tijd. Ook in Q3 kwam hij even sterk voor de dag. Ferrari leek op weg naar een volledige bezetting van de eerste rij, want Vettel kwam het meest in de buurt van zijn teamgenoot.

SANCTIE VOOR VERSTAPPEN

Hamilton geraakte lange tijd niet verder dan de vijfde tussentijd, tot de Brit met een ultieme laatste ronde alsnog van positie 5 naar 2 ging. Vettel werd zo verwezen naar de derde plaats. Verstappen reed de vierde tijd. De Nederlander zal echter pas als negende mogen vertrekken. Die bestraffing van vijf plaatsen was al voorzien wegens een motorwissel.

De laatste drie posities op de eerste drie rijen in de GP van Rusland worden opgevuld door Bottas, Sainz en Hulkenberg. Een ferme opsteker dus voor McLaren en Renault.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws