Verstappen en Leclerc verdelen de prijzen in eerste trainingen, vooral Nederlander maakt indruk

Verstappen en Leclerc verdelen de prijzen in eerste trainingen, vooral Nederlander maakt indruk
Foto: © photonews

De twee piloten die in de loop van het seizoen Lewis Hamilton toch meer zijn gaan bedreigen, Max Verstappen en Charles Leclerc, hebben het er goed vanaf gebracht in de eerste oefensessies van de GP van Rusland. Zeker voor de Nederlander een opsteker met het oog op wat nog komen gaat.

Aangezien Ferrari drie zeges op rij boekte in de F1, is het niet onlogisch dat de Italiaanse bolide het ook goed doet op de track in Sochi. Al was dat de voorbije jaren steeds Mercedes-terrein. Deze keer lieten Leclerc en Vettel in de eerste vrije training alvast Hamilton en Bottas achter zich.

VERSTAPPEN VERUIT DE STERKSTE IN 2DE SESSIE

Verstappen nestelde zich in de uitslag tussen beide Ferrari's. Leclerc moest alles uit de kast halen om de tijd van Verstappen te kloppen. In de tweede oefensessie waren de twee hoofdrolspelers dezelfde, al lag de waardeverhouding dan toch wel anders. Verstappen was meer dan drie tienden sneller dan Leclerc. Toch wel veelbelovend voor de Red Bull-man.

Bottas en Hamilton tekenden voor de respectievelijk derde en vierde tijd. Vettel maakte de top vijf in de tweede vrije training compleet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws