Prachtig motorevenement voor de goede zaak gaat al voor zevende maal door in Antwerpen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

The Distinguished Gentleman's Ride zet zich opnieuw in voor strijd tegen prostaatkanker

Prachtig motorevenement voor de goede zaak gaat al voor zevende maal door in Antwerpen
Foto: © photonews

Op zondag 29 september krijgen we in Antwerpen een beeld te zien dat jaarlijks terugkomt: heel wat klassieke, vintage rondtoerende motoren. The Distinguished Gentlemen's Ride passeert dan opnieuw in Antwerpen, in de strijd tegen prostaatkanker.

Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen. Over heel de wereld gaan 120000 mannen in verschillende steden op hun motors toeren. Dit doen ze om bewustzijn te creëren rond de gezondheid van mannen en in het bijzonder voor onderzoek naar prostaatkanker en om programma's rond zelfmoordpreventie de nodige steun te bieden.

SAMENWERKING MET MOVEMBER FOUNDATION

Voor de zevende keer op rij doet dit project ook de Sinjorenstad aan. Vorig jaar deden er in Antwerpen zo'n 600 mannen mee. The Distinguished Gentlemen's Ride werkt hiervoor ook samen met de Movember Foundation, bekend van de actie in november waarbij mannen hun snorren en baarden laten staan voor het goede doel.

Organisator Tony Nooren zal zondag op zijn felrode Triumph de colonne aanvoeren. Er is een route uitgestippeld van 70 km. Er wordt vertrokken om 12u aan Spoor Oost. In Doel zal er een tussenstop gemaakt worden. Het initiatief is meer dan de moeite waard, want in België is prostaatkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen.

LEES HIER NOG MEER OVER THE DISTINGUISHED GENTLEMEN'S RIDE

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/10/2019 Mexican GP (Mexico City)
03/11/2019 United States GP (Texas)
17/11/2019 Brazilian GP (Sao Paulo)

Nieuwste reacties