'Jammer genoeg zal Schumacher niet meer kunnen wandelen'
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Maurillo Sampaolesi denkt dat Schumacher niet meer zal kunnen wandelen of praten

'Jammer genoeg zal Schumacher niet meer kunnen wandelen'
Foto: © photonews

Door zijn opname in het Pompidou-ziekenhuis van Parijs laait de speculatie weer op of er concrete verbetering mogelijk is voor de toestand van Michael Schumacher. Dat lijkt wel het geval, maar niet in die mate dat de F1-legende ooit opnieuw kan stappen of praten.

Het is professor Menasche die in Parijs de ingreep aangaande de stamcellentherapie zou uitvoeren. Maurillo Sampaolesi, expert aan de KU Leuven, buigt zich in VTM Nieuws over de behandeling. "Stamcellen hebben veel kracht. Als celfabriek kunnen ze producten aanmaken die een voordelig effect hebben op omliggend weefsel."

Daardoor zou het hart van Schumacher in betere staat moeten worden gebracht, wat hoognodig zou zijn door de voorbije jaren van verlamming. "Ze maken kleine molecules aan die verzwakking van het hart kunnen voorkomen en uiteindelijk het hart sterker maken."

WATERKANS

Het zou dus zeker een positief effect moeten hebben, al is een volledig herstel niet aan de orde. "Jammer genoeg zal Schumacher niet meer kunnen wandelen en waarschijnlijk ook niet meer kunnen praten." Al is er altijd een waterkans. "Het brein is nogal buigzaam, dus we kunnen de kans niet exact inschatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws