🎥 Knotsgek einde van kwalificaties vraagt om tekst en uitleg: "Daarom reden we zo matig"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Carlos Sainz legt het vreemde einde van kwalificaties in Monza uit

🎥 Knotsgek einde van kwalificaties vraagt om tekst en uitleg: "Daarom reden we zo matig"
Foto: © photonews

Wat was dat allemaal daar in Monza? De race van zondagnamiddag zal ook wel de moeite worden, maar de kwalificaties zorgden alvast voor een groot gespreksonderwerp. Doordat vele rijders tijdens hun 'outlap' zo traag gingen, waren ze niet op tijd aan de finish om een snel rondje te rijden in Q3.

McLaren-rijder Carlos Sainz, die als één van de weinigen er wel nog in slaagde, gaf achteraf tekst en uitleg. Het kwam er eigenlijk op neer dat niemand een concurrent op sleeptouw wilde nemen. "De slipstream is hier een halve seconde waard. Daarom reden we zo matig in de 'outlaps'", verklaart de Spanjaard. "Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven."

Het begon eigenlijk bij het stilleggen van de kwalificaties voor een crash van Räikkönen. "Ik wist dat er mensen waren die nog geen snel rondje hadden gereden door de rode vlag voor Räikkönen. Ik kende mijn marge tot aan de vlag. Ik wist dat niemand achter mij nog een snel rondje kon afwerken als ik twee of drie seconden voor de vlag over de streep reed."

Sainz heeft inmiddels wel nog een berisping gekregen voor zijn rijgedrag in de kwalificaties. Hetzelfde geldt voor Stroll en Hulkenberg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties