Het gaat niet goed met Juan Manuel Correa: 20 jarige Amerikaan in coma na zware crash in Spa-Francorchamps
Redactie
| 6 reacties

De 20-jarige Correa ligt nu in een geïnduceerde coma

Het gaat niet goed met Juan Manuel Correa: 20 jarige Amerikaan in coma na zware crash in Spa-Francorchamps
Foto: © photonews

Zaterdagochtend kwam er slecht nieuws binnen uit Londen. De Amerikaan die betrokken was bij het ongeluk waar de Fransman Anthoine Hubert omkwam, is in een geïnduceerde coma geplaatst.

Vorige week speelde het zware ongeval zich af tijdens de Formule 2-hoofdrace op Spa-Francorchamps. De Fransman Anthoine Hubert crashte nadat hij moest uitwijken voor Giuliano Alesi. De Amerikaan Juan Manuel Correa kon de bolide niet meer ontwijken en knalde tegen de wagen van Hubert. Correa overleefde de crash, maar Hubert overleed enkele uren later. 

Correa lag eerst in het ziekenhuis van Luik, maar werd overgeplaatst naar Londen. Eerst was zijn toestand niet levensbedreigend, maar op dit moment gaat het niet goed. Bij zijn aankomst in Londen bleek Correa namelijk  last te hebben van het acute respiratory distress syndrome, ofwel ARDS: een zware longaandoening die voor vochtophoping in de longen zorgt. Op dit moment is hij in een geïnduceerde coma geplaatst, zijn toestand is stabiel, maar kritiek volgens de ouders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws