Kalender voor 2020 krijgt nog wat meer vorm: uitsluitsel over GP van Spanje
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

GP van Spanje ook in 2020 op de kalender

Kalender voor 2020 krijgt nog wat meer vorm: uitsluitsel over GP van Spanje
Foto: © photonews

Gaat de GP van Spanje volgend jaar nog op de F1-kalender staan of niet? Het was een vraag waar nog geen antwoord op was gekomen. Tot nu. En het antwoord is positief. Ook in 2020 trekt de hele F1-karavaan naar Barcelona voor de GP van Spanje.

Er is een akkoord bereikt met de Catalaanse overheid en alle noodzakelijke handtekeningen zijn onder het contract geplaatst om te verzekeren dat de GP van Spanje in 2020 doorgaat. Dat is bevestigd op de officiële site van de Formule 1.

De Spaanse Grote Prijs is één van de traditionele wedstrijden in de F1. De eerste editie werd gehouden in 1951 in het stratencircuit van Barcelona. Er werden ook races georganiseerd in Montjuich en Jerez, alvorens in 1991 op het Circuit de Barcelona-Catalunya te belanden.

ROOTS IN EUROPA BEHOUDEN

Chase Carey, CEO van de Formule 1, is verheugd over het verlengen van de overeenkomst. "Deze beslissing maakt deel uit van onze strategie om de roots van de Formule 1 in Europa te behouden. De bereidheid van de promotor om in 2020 deel uit te maken van de F1 toont dat de sport een positieve impact kan hebben op de economie in de regio." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws