Thierry Neuville sluit Rally van Duitsland af in stijl en wint een plaatsje in race en WK-stand

Thierry Neuville sluit Rally van Duitsland af in stijl en wint een plaatsje in race en WK-stand
Foto: © photonews

Thierry Neuville wist voor de laatste proef in de Rally van Duitsland al dat hij de wedstrijd niet ging winnen. Dat was er nochtans niet aan te zien: Neuville gaf nog eens het volle pond in de powerstage en bleek daarin ook de beste. Zo sprong hij nog naar plek vier in de finale uitslag.

Ott Tänak liet de zege in Duitsland niet meer uit zijn handen glippen. Het was dus aan Neuville om de schade te beperken. Dat deed hij zeker en vast met winst in de powerstage. Bovendien kon hij ook op wat hulp rekenen van zijn ploegmaat Sordo. Die nam opzettelijk een tijdstraf van dertig seconden.

Sordo bekleedde de vierde plaats, maar eindigt door die tijdstraf wel degelijk achter Neuville. Onze landgenoot vergaart zo nog wat extra punten. In de WK-stand stijgt hij overigens ook een plaats. Neuville springt over Ogier naar de tweede positie.

TÄNAK OP WEG NAAR DE WERELDTITEL

Om de wereldtitel in de wacht te slepen, is er wel nog werk aan de winkel. Tänak blijft immers autoritair leider en er staan nog slechts vier races op de kalender. In die vier wedstrijden moet Neuville 35 punten zien goed te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws