Neuville teruggeslagen na pech op de Panzerplatte, WK-leider mag op beide oren slapen

Neuville teruggeslagen na pech op de Panzerplatte, WK-leider mag op beide oren slapen
Foto: © photonews

Vooraf werd al aangekondigd dat de dubbele passage over de Panzerplatte bepalend zou zijn in de Rally van Duitsland. Dat is dan voor Thierry Neuville geen groot succes geworden. Onze landgenoot reed lek. Ogier deed hetzelfde en zo deed WK-leider Tänak opnieuw de beste zaken.

Neuville had tijdens de eerste dagen van de Rally van Duitsland Tänak binnen schot gehouden. De achterstand van vijf seconden was nog altijd overbrugbaar, tot de eerste rit over de Panzerplatte eraan kwam. Een platte band dwarsboomde de ambities van Neuville en sloeg hem uit podiumkoers.

BONUS VAN HALVE MINUUT VOOR TÄNAK

In de volgende rit bleef de pech voor hem uit en zo wist hij zich toch nog vast te nestelen op de vijfde plaats. De pech was deze keer voor Ogier. Tänak kon zo een aardige voorsprong uitbouwen. Kris Meeke is nu tweede in de race op 32 seconden. Latvala volgt op 41 seconden van de leider.

Het ziet er zo naar uit dat Tänak, die reeds op kop staat in de WK-stand, nog wat extra marge zal inbouwen. De chrono van 80 kilometer in de laatste rit mag hem niet meer in de problemen brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws