Neuville houdt met ritzege de druk op WK-leider in Duitsland

Neuville houdt met ritzege de druk op WK-leider in Duitsland
Foto: © photonews

Deze week is Duitsland 'the place to be' voor de rallyrijders. Thierry Neuville ligt 25 punten achter op Ott Tänak in de stand en meer terrein prijsgeven is niet aan de orde. Daarom doet Neuville er ook alles aan om de Est binnen schot te houden, onder meer met een ritzege.

Tijdens de eerste twee dagen van de Rally van Duitsland waren Tänak en Neuville reeds aan een secondespel bezig. Voorlopig in het voordeel van Tänak, maar Neuville zette in de eerste rit van de derde wedstrijddag de aanval in. De Belg was in deze etappe de snelste.

TÄNAK LOOPT WEER BEETJE UIT

Naast het feit dat de ritzege mentaal een opsteker was, naderde Neuville ook tot op anderhalve seconde van Tänak. In de volgende etappe maakte onze landgenoot echter een foutje en kon zijn concurrent de kloof tussen de twee weer uitbouwen met vijf seconden.

Ook dat verschil blijft uiteraard overbrugbaar. Vooral omdat er zaterdag nog een dubbele passage over de Pantzerplatte op het menu staat. Daardoor zou er plots wel eens sprake kunnen zijn van grote verschillen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws