Jacky Ickx denkt nog eens na over het risico dat hij liep tijdens zijn carrière: "Een mirakel dat ik het overleefd heb"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Jacky Ickx beseft dat hij geluk heeft gehad

Jacky Ickx denkt nog eens na over het risico dat hij liep tijdens zijn carrière: "Een mirakel dat ik het overleefd heb"
Foto: © photonews

Momenteel stellen we het zonder vaste rijder in de F1, maar ten tijde van Jacky Ickx had België één van de meest bekende rijders. Ickx was actief in verschillende disciplines binnen de autosportwereld en beleefde zijn hoogdagen in de jaren zestig en zeventig.

In de podcast Beyond the Grid op de F1-site blikt onze landgenoot terug op zijn carrière. Het gevaar op het circuit is één van de wederkerende thema's. "Als ik alle ronden moest optellen die ik overal ter wereld gereden heb in zo'n gevaarlijke periode, is het een mirakel dat ik het overleefd heb. Ik heb gewoon puur geluk gehad, er zijn andere getalenteerde jongens die het niet overleefd hebben."

TWEEDE ACHTER OVERLEDEN RIJDER

Ickx werd nooit wereldkampioen in de F1. Wel tweemaal vicewereldkampioen. De laatste keer in 1970, na Jochen Rindt, die weliswaar vier races voor het einde om het leven was gekomen. "Ik was verrast dat ze me de vraag stelden of ze hem de titel mochten geven. Voor mij was dat normaal. Hij had de laatste vier races niet meer gereden, maar had de meeste punten."

Ook nu heeft Ickx er nog altijd geen spijt van dat hem die titel niet werd toegewezen. "Dat ik toen dat kampioenschap niet gewonnen heb, is het beste wat mij in mijn carrière overkomen is. Op basis van de punten was het duidelijk, hij verdiende het."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws