Hamilton dankbaar voor geniale strategische zet: "Denk dat Niki Lauda zijn pet zou afnemen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Hamilton kon GP van Hongarije nog winnen door geniale bandenwissel

Hamilton dankbaar voor geniale strategische zet: "Denk dat Niki Lauda zijn pet zou afnemen"
Foto: © photonews

Zo, nog eens een overwinning voor Lewis Hamilton, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Een derde zege op rij voor Verstappen zou toch gewrongen hebben. Meester-strateeg James Vowles speelde voor reddende engel bij Mercedes. Hamilton moest achteraf denken aan wijlen Niki Lauda.

Hamilton leek Verstappen maar niet voorbij te geraken op de Hongaroring. Vowles, de man van de tactische zetten, besloot dan maar over te gaan tot nog een pitstop en zijn rijder verse medium banden te geven. Die zouden het dan aan het einde van de race moeten halen van de oude harde banden van Verstappen. En zo geschiedde.

Ik dacht dat de banden het zouden begeven 

Lewis Hamilton

Vanzelfsprekend was dat allemaal niet, want Hamilton lag door die extra pitstop natuurlijk ver achter. "Ik ben het team dankbaar dat ze in me geloofden en me tot het uiterste dreven", reageerde de winnaar achteraf. "Het nam een risico. Ik wist niet of ik die 19 seconden zou kunnen dichten. Ik dacht dat de banden het zouden begeven, maar het gat werd alsmaar kleiner. Het waren net kwalificatierondjes."

Hamilton was blij als een kind met de overwinning. "Dit geraak je nooit gewoon. Het voelt altijd als nieuw als we winnen. Als Niki Lauda er nog zou zijn bij geweest, dan denk ik dat hij zou pet zou afnemen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/10/2019 Mexican GP (Mexico City)
03/11/2019 United States GP (Texas)
17/11/2019 Brazilian GP (Sao Paulo)

Nieuwste reacties