Verstappen toont zijn klasse in epische race, Vettel van laatste naar tweede plaats en helemaal niets voor Mercedes

Verstappen toont zijn klasse in epische race, Vettel van laatste naar tweede plaats en helemaal niets voor Mercedes
Foto: © photonews

Enkele races geleden heette het nog dat het een erg saai F1-seizoen was, maar over de jongste wedstrijden valt niet te klagen. En over de GP van Duitsland al helemaal niet. Met dank aan de regen, die het wel heel moeilijk maakte om op de baan te blijven. Verstappen bleef in de regen wel overeind.

Verstappen verloor een paar plaatsen bij de start. Zo lag Mercedes weer op schema en voorts viel ook op dat Räikkönen goed uit de startblokken was geschoten. De Fin was opgerukt naar de derde plaats, maar moest die positie wel snel weer afgeven aan Verstappen.

Na een crash van Perez moest de safety car al vroeg de baan op. De natte weersomstandigheden stelden de rijders voor enorme uitdagingen en het maken van de jusite bandenkeuze was cruciaal. De race leek erg goed te gaan voor Leclerc toen deze Bottas passeerde, om vervolgens echter tegen de reclameborden aan te knallen. Exit Leclerc dus.

DROOM VAN HULKENBERG SPAT UITEEN

Hamilton ging naar de pits voor een gebroken voorvleugel, maar die hadden ze daar niet meteen klaar. Hij stond er zowat een volle minuut stil, waardoor zijn ploegmaat Bottas de leiding nam in de race. Spektakel alom en plots kreeg Hulkenberg zowaar zicht op een podiumplaats. Tot hij dan weer weggleed in bocht 16. Ook de race van de Renault-rijder was vroegtijdig voorbij.

Verstappen lag inmiddels op kop, voor Bottas en Hamilton. Achter hem troepte het allemaal samen. Bij Racing Point lachten ze al in hun vuistje, want daar leken ze de nagel op de kop te slaan op tactisch vlak. Zo kwam niemand minder dan Lance Stroll tweede te liggen en Kvyat nam zowaar de derde plaats in.

FIASCO VOOR MERCEDES ZOWAAR

Hamilton kreeg nog een tijdsstraf wegens te traag rijden achter de safety car en ging ook nog een keertje aan het spinnen. De Brit mocht een goede uitslag zo op zijn buik schrijven en tot overmaat van ramp voor Mercedes crashte ook Bottas.

Kvyat en Stroll werden nog voorbij gestoken door Vettel, die van de laatste startplaats helemaal naar voren reed. Het was Kvyat die nog wel de laatste podiumplaats pakte. De zege was voor Max Verstappen, zijn tweede overwinning op rij in het kampioenschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws