Verstappen kreeg inmiddels verontschuldigingen: "Uiteindelijk nog blij dat ik vijfde word"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Max Verstappen kreeg verontschuldigingen van Sebastian Vettel na afloop van GP van Groot-Brittannië

Verstappen kreeg inmiddels verontschuldigingen: "Uiteindelijk nog blij dat ik vijfde word"
Foto: © photonews

Max Verstappen was één van de hoofdrolspelers in de GP van Groot-Brittannië. De Nederlander was met zijn Red Bull op weg naar het podium, maar daar stak Sebastian Vettel een stokje voor.

Verstappen ging in het tweede deel van de race vlotjes voorbij Vettel, maar die reed even later in op de achterkant van Verstappen. "Hij heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en het is weer oké", reageerde Verstappen. "Wat kun je anders doen? Sebastian remde later dan mij. Hij verremde zich en raakte mijn achterkant. Het is natuurlijk balen want we hadden op het podium moeten staan."

"Uiteindelijk ben ik blij dat ik nog door kon rijden. Ik ging over de kerbs en door de grindbak. De stoel zat daarna helemaal los en de stuurbekrachtiging deed het niet meer echt. Ook had ik best veel schade aan de vloer. Uiteindelijk ben ik toch nog blij om als vijfde te eindigen, alleen jammer dat we niet het resultaat kregen dat we verdienden", zegt 'Mad Max'. 

Duels met Leclerc

Daarvoor vocht Verstappen al enkele pittige duels uit met die andere Ferrari-rijder. "Het waren harde en agressieve gevechten, dus dat was goed. Volgens mij was Leclerc nog een beetje zuur van Oostenrijk, dus hij ging er vol voor natuurlijk. Ik wilde niet riskeren dat ik wat kapot zou rijden, want de race duurde nog lang en we waren duidelijk sneller. Maar het was goed om te zien en mooi om mee te maken."

Maar uiteindelijk werd de halve Belg dus genekt door zijn Duitse rivaal. "Ik ging buitenom en ik verdedigde in bocht zeventien, maar toen kreeg ik een beuk van achter. Op zich was het een prima wedstrijd, alleen jammer dat je eraf wordt gereden", besloot Verstappen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws