Lewis Hamilton sant in eigen land, maar Verstappen en Ferrari's nemen de hoofdrol op zich op Silverstone

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Lewis Hamilton sant in eigen land, maar Verstappen en Ferrari's nemen de hoofdrol op zich op Silverstone
Foto: © photonews

De Brit Lewis Hamilton heeft in eigen land de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. Alweer een overwinning voor Mercedes dus. Al namen Max Verstappen en de Ferrari's de hoofdrol op zich. Vettel reed uiteindelijk nog in op de Nederlander, die pas vijfde werd.

Na een teleurstellende GP van Oostenrijk heeft Mercedes revanche genomen op Silverstone. Bottas (pole) en Hamilton mochten op de eerste rij starten en het was de Britse wereldkampioen die uiteindelijk zijn Finse ploegmaat voor bleef. Maar het waren niet de Mercedessen die voor de spanning zorgde. Die rol namen Max Verstappen en Ferrari-rijders Charles Leclerc en Sebastian Vettel op zich. 

Verstappen en de jonge Monegask vochten enkele beklijvende duels uit op het scherpst van de snee. Misschien wel hét mooiste duel van het seizoen tot dusver. De Nederlander ging af en toe over Leclerc, maar ook die laatste zijn inhaalmanoeuvres mochten gezien worden. 

Verstappen blinkt uit

Maar het was Verstappen die uitblonk. Eerst won hij de strijd van Leclerc, wat later ging hij eerst ook over ploegmaat Gasly en daarna over die andere Ferrari van Vettel. Maar daar had de viervoudige wereldkampioen geen oren naar. Hij vocht terug maar reed pal in op de achterkant van de bolide van Verstappen. Beide rijders gingen de grindbak in, maar konden bij wonder wel hun race verderzetten. 

Vettel kreeg een tijdstraf van 10" en knokte van de 17e plek nog terug naar de 15e plaats. Verstappen behield uiteindelijk zijn 5e plek, al zat er natuurlijk veel meer in voor 'Mad Max'. Hamilton trok er zich weinig van aan en zegevierde in eigen land. Zijn 7e zege van het seizoen. Ploegmaat Bottas (2e) en Leclerc (3e) mochten mee op het podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws