Beter dan Hamilton? "De afgelopen 12 maanden is Verstappen de beste rijder in de F1"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Christian Horner (Red Bull) zet Max Verstappen tegenwoordig boven Lewis Hamilton

Beter dan Hamilton? "De afgelopen 12 maanden is Verstappen de beste rijder in de F1"
Foto: © photonews

Max Verstappen etaleerde vorig weekend nogmaals zijn talent met een indrukwekkende overwinning in de Grand Prix van Oostenrijk. Teambaas Christian Horner durft de Nederlander voorlopig zelfs boven Lewis Hamilton te zetten.

Aan de Mercedessen is dit seizoen weinig te beginnen, maar voorlopig houdt Verstappen wel Ferrari-rijders Charles Leclerc en Sebastian Vettel achter zich in de WK-tussenstand. "Max verkeert in de vorm van zijn leven, de afgelopen 12 maanden is hij de beste rijder in de Formule 1", zegt zijn teambaas Chris Horner. 

Horner baseert zich op het feit dat Verstappen een minder kwaliteitsvolle auto heeft dan Hamilton en Bottas. "Kijk naar de resultaten van Max terwijl hij niet de beste auto heeft. Lewis Hamilton heeft het voordeel van zijn ervaring en hij kan beschikken over de beste auto van Mercedes, dat een goed geoliede machine is", citeert Sporza de Brit. 

En wat als Verstappen en Hamilton met dezelfde bolide zouden racen? "Van wat ik nu zie van hem, dan kies ik voor Max", is Horner duidelijk. "Hij heeft in de laatste 12 maanden geen enkele fout gemaakt. Hij gaat elke ronde voluit en haalt het maximale uit de auto."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws