🎥 Verstappen haalt opgelucht adem na knalprestatie: "Anders kan je beter thuisblijven"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Verstappen mag overwinning in GP van Oostenrijk behouden

🎥 Verstappen haalt opgelucht adem na knalprestatie: "Anders kan je beter thuisblijven"
Foto: © photonews

Dat Max Verstappen in Oostenrijk een weergaloze race reed, daar zal vriend en vijand het over eens zijn. Toch was het opnieuw stewards-time. Tijdens zijn duel met Leclerc raakten de banden van beide wagens mekaar eventjes. En dus moest er weer flink gedebatteerd worden.

Liefst twee uur lang pleegden de stewards overleg, omdat uiteindelijk toch te beslissen dat Max Verstappen zijn overwinning mocht behouden. De Nederlander reageerde op zijn persoonlijke website op zijn manoeuvre. "Het is hard racen, anders kan je beter thuisblijven. Als dit niet meer mag, vraag ik me af wat voor zin het heeft om Formule 1 te rijden."

Ondanks een rampzalige start, waarbij Verstappen terugviel naar plaats zeven, vlamde de Red Bull-rijder over het circuit van Spielberg als één van de allergrootsten. "Na de start dacht ik dat de race over was, maar we bleven pushen. Na de pitstop vlogen we, ook op het rechte stuk. Ik ben erg blij voor het team en voor Honda. We werken dit seizoen voor het eerst samen en het is geweldig om hier te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws