Verstappen maakt dramatische start helemaal goed met uitmuntende inhaalrace en houdt Ferrari van eerste zege
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Max Verstappen wint voor tweede jaar op rij GP van Oostenrijk

Verstappen maakt dramatische start helemaal goed met uitmuntende inhaalrace en houdt Ferrari van eerste zege
Foto: © photonews

Hoegenaamd geen saaie race in Oostenrijk, er gebeurde van alles een beetje. Ook niet de gebruikelijke Mercedes-dominantie verre van. Leclerc leek Ferrari de eerste zege van het seizoen te bezorgen. Dat was echter buiten een ijzersterke Verstappen gerekend. Die was nochtans desastreus gestart.

Door een sanctie startte Hamilton pas vanop de vierde plaats en vulden Leclerc, Verstappen en Bottas de eerste posities op de grid. Verstappen kende echter een dramatische start. Vettel was vanop de negende plaats wel goed vertrokken. Nog beter nieuws voor Ferrari was dat Leclerc zijn poepositie leek te verzilveren.

ANDERE VOORVLEUGEL VOOR HAMILTON

Een pitstop bleek dan wel een tegenvaller voor Vettel. Ferrari leek nog niet helemaal klaar te zijn met zijn nieuwe banden en de stop duurde toch een zestal seconden. Bij Leclerc liep het dan toch een stuk beter. Ook bij Mercedes was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Hamilton verloor snelheid en moest zijn voorvleugel laten veranderen.

OOK NORRIS WEER VERDIENSTELIJK

Halverwege de race lag Leclerc op kop, met Bottas en Vettel als eerstvolgende rijders. Verstappen was de inhaalrace wel volop aan het inzetten en voerde de druk met zijn verse banden zodanig op dat de Duitser zijn derde plaats inleverde. In de subtop van de race liet ook Norris in zijn McLaren weer knap werk zien.

De Nederlander had even nadien Bottas te pakken en ging zelfs nog jagen op Leclerc. De uitmuntende jacht van Verstappen kende een gedroomd einde in de GP uit het land van Red Bull. Verstappen ging ook nog Leclerc voorbij en reed naar winst in de GP van Oostenrijk. De derde podiumplaats was voor Bottas. Vettel en Hamilton maakten de top vijf compleet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws