Traditieteam Williams duidt verantwoordelijke aan voor desastreus seizoen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Paddy Lowe betaalt het gelag voor slechte resultaten bij Williams

Traditieteam Williams duidt verantwoordelijke aan voor desastreus seizoen
Foto: © photonews

Williams is één van die teams die al erg lang meegaan in de Formule 1, maar de glorieperiode van de Britse renstal ligt al lang achter ons. Dit seizoen zijn de prestaties toch wel erg pover. Williams is met afstand het traagste team van de grid en daar betaalt nu een persoon het gelag voor.

Die persoon is Paddy Lowe, die sinds maart overigens al op non-actief stond wegens persoonlijke redenen. Binnen Williams wordt Lowe echter al langer verantwoordelijk geacht voor het ronduit dramatische seizoen. Na het laattijdige voorstellen van de wagen en het missen van twee testdagen in Barcelona, was het al duidelijk dat het een lang en zwaar seizoen zou worden.

NOG GEEN ENKEL PUNT

Zowel de Brit George Russell als de Pool Robert Kubica wisten dan ook nog geen enkel punt te scoren. Het is dus geen verrassing dat het tot een definitieve breuk komt tussen Williams en Lowe. Die laatste is dus technisch directeur af en heeft ook geen aandelen meer.

Hij beweert zelf wel dat het zijn eigen beslissing is om het team te verlaten. "Na een periode van zelfreflectie heb ik de beslissing genomen dat ik niet zal terugkeren naar Williams", klinkt het in een verklaring.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws