Krijgt incident Vettel-Hamilton na ingetrokken klacht dan toch nog een staartje?
Redactie
| 0 reacties

Ferrari hoopt dat FIA tijdstraf voor Vettel wil herzien

Krijgt incident Vettel-Hamilton na ingetrokken klacht dan toch nog een staartje?
Foto: © photonews

De tijdstraf voor Sebastian Vettel, die tijdens de GP van Canada volgens de stewards op een onveilige manier terug opkwam en zo Lewis Hamilton hinderde, deed veel stof opwaaien. Mogelijk is de controverse ook nog niet ten einde. Ferrari vraagt een herziening van de sanctie.

De emoties liepen hoog op na de GP van Canada, temeer omdat de beslissing de uitkomst van de race beïnvloedde. Meningen waren verdeeld, al staken er toch vooral veel stemmen de kop op die vonden dat er correct geracet was. Bij Ferrari vonden ze dat alleszins ook en dienden ze klacht in.

INTREKKEN VAN KLACHT ONVERMIJDELIJK

Die zou echter nergens toe leiden, want juridisch is het niet mogelijk om een straf die tijdens de race uitgedeeld is, aan te klagen bij de FIA. Voor de Italiaanse renstal zat er niets anders op dan de klacht opnieuw in te trekken. Wat nog niet wil zeggen dat daarmee de kous af is.

Mits verzameling van voldoende bewijzen kan er binnen de veertien dagen na afloop van een race wel een verzoek ingediend worden bij de FIA tot herziening van een straf. Dat is nu inmiddels gebeurd. Een iets vriendelijkere manier van in beroep gaan dus. Het is nu afwachten wat de FIA beslist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws