Stoffel Vandoorne doet in Le Mans even goed dan in Spa: "Ik hoop dat ik nog kan terugkeren"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Vandoorne eindigt met SMP Racing derde in 24 uur van Le Mans

Stoffel Vandoorne doet in Le Mans even goed dan in Spa: "Ik hoop dat ik nog kan terugkeren"
Foto: © photonews

Daar mag je al eens de vuist voor ballen, als je in de 24 uur van Le Mans je vooropgestelde doelstelling haalt en op het podium eindigt. Een resultaat dat Stoffel Vandoorne ook al neerzette in de 6 uur van Spa-Francorchamps. Vandoorne heeft zijn intrede in het WEC niet gemist.

Vandoorne en zijn maats lagen al in derde positie nadat ze met SMP Racing de Rebellion hadden ingehaald. Die derde plaats gaven Vandoorne, Aleshi en Petrov in de laatste wedstrijduren niet meer in handen. Zo haalden ze het maximum haalbare eruit. In de GT-klasse was er geen Belgisch succes. Laurens Vanthoor lag nochtans een tijdje op kop, maar kende problemen met zijn uitlaat.

Ik hoop dat ik nog kan terugkeren 

Vandoorne daarentegen beëindigde het weekend wel met een goed gevoel. "Het was mijn eerste ervaring in Le Mans en het was een geweldige", liet onze landgenoot weten na zijn podiumplek.  "Ik hoop dat ik nog kan terugkeren. We hadden een goede snelheid, zeker op de belangrijke momenten. We hadden enkele zware gevechten op de baan en ik denk dat ik uit de problemen ben gebleven."

De Toyota's waren ook in Le Mans oppermachtig. De rijders in de tweede wagen pakten nog uit met een ferme inhaalrace, maar de overwinning was toch voor Alonso, Nakajima en Buemi. Zij zijn meteen ook wereldkampioen. Kobayashi & co moesten zich tevreden stellen met de tweede plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws