Schade blijft beperkt voor Thierry Neuville in Sardinië, verrassende winst voor Spanjaard

Achterstand van Neuville in WK loopt niet al te erg op

Schade blijft beperkt voor Thierry Neuville in Sardinië, verrassende winst voor Spanjaard
Foto: © photonews

Thierry Neuville was niet meteen op zijn best in de Rally van Sardinië. Toch kan de Belg enigszins opgelucht ademhalen. Door de onverwachte problemen voor zijn WK-concurrent Tänak valt zijn achterstand in het WK nog mee. De Spanjaard Sordo kreeg de zege in de schoot geworpen.

Neuville vond eigenlijk nooit zijn draai in Sardinië en eindigde op een bescheiden zesde plaats. Hij leek zo een slechte zaak te doen, want Tänak stevende af op een zekere zege na ook al de vorige drie rally's te hebben gewonnen. In de laatste klassementsrit kreeg de Toyota-rijder echter problemen met de stuurbekrachtiging.

Gevolg: geen overwinning, maar een vijfde plaats. Tänak loopt zo niet al te ver weg van Neuville in de WK-stand, maar wordt wel de nieuwe leider. Tänak telt nu in totaal 150 punten. Ogier volgt als tweede met 146 stuks, Neuville is derde met 143 eenheden.

VERRASSEND PODIUM

Door de problemen voor Tänak kon een andere rijder in de Rally van Sardinië met de zege aan de haal gaan. De Spanjaard Sordo had de verdienste dat hij de betere was van de rest en boekte de tweede overwinning uit zijn carrière. Suninen en Mikkelsen maakten het verrassende podium compleet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws