Vandoorne rukt op en heeft uitzicht op podium in 24 uur van Le Mans
Redactie
| 3 reacties

Vandoorne vangt tweede wedstrijddeel in Le Mans af op derde plaats

Vandoorne rukt op en heeft uitzicht op podium in 24 uur van Le Mans
Foto: © photonews

De eerste deelname van Stoffel Vandoorne aan de legendarische 24 uur van Le Mans zou wel eens memorabel kunnen worden. Het is goed mogelijk dat Vandoorne meteen op het podium komt. De Belg ligt voorlopig alvast op een derde plaats. Zijn landgenoot Vanthoor leidt in de GT-klasse.

Zoals verwacht delen de Toyota's ook in de achtste manche van het WEC de lakens uit. Bij het vallen van de nacht van zaterdag op zondag had de wagen van Fernando Alonso een kleine voorsprong op die van Kobayashi. Onder meer een tussenkomst van de safetycar zorgde ervoor dat de verschillen tussen beiden beperkt bleven.

VANDOORNE HAALT REBELLION IN

Stoffel Vandoorne legde op dat moment samen met zijn ploegmaats Petrov en Aleshi voor SMP Racing beslag op de derde plaats, een handvol achter de Rebellion. Ondertussen zijn ze er al in geslaagd om de Rebellion in te halen. Vandoorne & co zijn dus gestegen naar de derde plaats en liggen een drietal ronden voor op hun eerste achtervolger.

Een podium zou uiteraard een heel mooi resultaat zijn voor Vandoorne en er is nog meer Belgisch succes op komst. Laurens Vanthoor is in zijn Porsche zijn favorietenrol aan het waarmaken in de GT-klasse. Het komt er voor hem nu op aan om de koppositie niet meer uit handen te geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws