Drie Belgen aan de start van 24 uur van Le Mans: waar mogen Stoffel Vandoorne & co van dromen?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Stoffel Vandoorne en Laurens Vanthoor mogen dromen van grootse dingen in Le Mans

Drie Belgen aan de start van 24 uur van Le Mans: waar mogen Stoffel Vandoorne & co van dromen?
Foto: © photonews

De legendarische 24 uur van Le Mans is in aantocht. Met Stoffel Vandoorne, Laurens Vanthoor en Maxime Martin komen er drie Belgen aan de start. Elk met hun eigen ambitie. De meeste ogen zullen uiteraard gericht zijn op de prestatie van Vandoorne.

Voor de voormalig F1-rijder is het zijn debuut in Le Mans, maar de voortekenen zijn wel zeer gunstig. In de 6 uur van Spa kwam hij samen met zijn maats Aleshi en Petrov al sterk voor de dag. Dit is natuurlijk nog wel iets anders, maar het potentieel is aanwezig om hoog te scoren.

Zeker omdat Vandoorne zich op het circuit van Le Mans al opperbest lijkt te voelen. Dat bleek alvast op een testdag toen hij op een recht stuk zo hard het gaspedaal induwde dat hij boven de 350 per uur ging. Niemand deed het hem ooit voor. Als hij de verwachtingen kan inlossen, belooft het een ferme race te worden. Toyota bedreigen zal waarschijnlijk niet lukken, maar een podium zit er zeker in.

VANTHOOR EN MARTIN IN DE GTE PRO

Tot daar de LMP1. De twee andere Belgen die misschien enigszins onder de radar vliegen, beginnen met evenveel motivatie aan hun opdracht in de GTE Pro. De concurrentie is groot, maar Vanthoor maakt in de Porsche zeker kans op de overwinning. Hij werpt zich min of meer op als specialist in de grote uithoudingswedstrijden en won zo vorig jaar al in Le Mans.

Maxime Martin heeft in de Aston Martin meer terrein goed te maken, maar ze lijken daar effectief bezig aan een mooie inhaalrace. Zijn overwinning in de 6 uur  van Spa moet een opstapje zijn naar meer. Deze keer moet er uiteraard wel een volledige dag geracet worden. De wagen aan de finish krijgen en onderweg hetzelfde niveau behouden is dé grote uitdaging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws