Vettel uitte onvrede al met ludieke actie, Ferrari nu ook officieel in beroep
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 27 reacties

Ferrari in beroep tegen tijdstraf voor Vettel

Vettel uitte onvrede al met ludieke actie, Ferrari nu ook officieel in beroep
Foto: © photonews

Uiteraard waren Sebastian Vettel en zijn team Ferrari niet te spreken over de beslissing van de stewards om hem een tijdstraf van vijf seconden uit te delen, waardoor hij de overwinning in de GP van Canada verloor aan Lewis Hamilton. Ferrari gaat dan ook in beroep.

Zelfs een blinde kon zien dat Vettel na afloop van de race zich bedrogen voelde. Een eerste teken was al dat Vettel zijn wagen naar het begin van de pitstraat reed. In principe moet de top drie van zijn bolide parkeren aan het podium. De verplichte interviews liet Vettel in eerste instantie ook aan zich voorbijgaan. Later zou hij de media wel te woord staan.

BORDJES OMGEWISSELD

De Ferrari-rijder pakte overigens nog uit met een bijzondere actie om zijn onvrede duidelijk te maken. Hij stapte naar de auto van Hamilton en zette daar het bord met het nummer twee voor. Het bord met nummer één zette hij op de plaats waar zijn eigen wagen had moeten staan.

Het mocht dus wel verwacht worden dat zijn ploeg ook in beroep ging gaan tegen de opgelegde tijdstraf. Dat is ondertussen ook gebeurd. Teambaas Binotto laat weten dat Vettel niet anders had kunnen handelen en daarom besloten werd de beslissing van de stewards aan te vechten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/10/2019 Mexican GP (Mexico City)
03/11/2019 United States GP (Texas)
17/11/2019 Brazilian GP (Sao Paulo)

Nieuwste reacties