🎥 Ongeval tijdens IndyCar: voormalig F1-rijder knalt mecanicien omver
Redactie
| 4 reacties

Mecanicien komt met schrik vrij nadat Takuma Sato hem aanrijdt

🎥 Ongeval tijdens IndyCar: voormalig F1-rijder knalt mecanicien omver
Foto: © photonews

Het kan soms tot hachelijke taferelen komen in de autosport en dat was zeker het geval tijdens de negende manche van de IndyCar in Forth Worth. Takuma Sato knalde tijdens een pitstop zijn mecanicien omver. De man kwam er gelukkig zonder breuken vanaf.

Sato is overigens geen onbekende naam. De Japanner reed acht jaar in de Formule 1 tussen 2002 en 2008. Eerst voor Jordan, dan voor BAR en ook nog bij Super Aguri. Goed voor in totaal 92 F1-races. Vanaf 2010 is Sato actief in de IndyCar bij Rahal Letterman Lanigan Racing.

Het voorbije weekend lag hij zelfs in Texas op kop, maar bij een pitstop liep het volledig mis. Sato maakte een totaal verkeerde inschatting en ramde hierdoor een mecanicien omver. Gelukkig viel de schade mee: er werden geen breuken of andere zware verwondingen bij de medewerker van het team vastgesteld.

VAN PLAATS 1 NAAR 15

Aan het einde van de wedstrijd moest Sato zich tevreden stellen met een vijftiende plaats. De overwinning was voor Josef Newgarden, die zo zijn leidersplaats in de stand verstevigde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws