Kwalificaties in Canada bezorgen Vettel een primeur, ferme tegenvaller voor Max Verstappen
Redactie
| 0 reacties

Vettel rijdt in Canada naar eerste pole van het seizoen

Kwalificaties in Canada bezorgen Vettel een primeur, ferme tegenvaller voor Max Verstappen
Foto: © photonews

Is er licht aan het einde van de tunnel voor Sebastian Vettel en Ferrari? Het zou kunnen, want in Canada won de voorbije jaren steevast de polesitter en de Duitser heeft alvast zijn eerste pole van het seizoen beet. Max Verstappen was dan weer ongelukkig in de kwalificaties.

Een belangrijk moment in de kwalificatiesessie kwam er immers al in Q2 toen Kevin Magnusson volledig de controle verloor over zijn wagen. Zijn Haas knalde in de muur en slingerde over de hele baan. Het bracht een vroegtijdig einde aan Q2. Verstappen kon hierdoor geen snel rondje meer neerzetten en geraakte zo niet meer in de top tien.

Terwijl de Nederlander zich er al bij neerlegde dat hij in de race een ferme inhaalbeweging zal moeten maken, konden zijn concurrenten strijden om de pole. Ferrari kwam eindelijk nog eens goed voor de dag, met beide rijders in de top drie. Vettel was twee honderdsten van een seconde sneller dan Hamilton (Mercedes). De derde tijd was voor Leclerc.

OOK BOTTAS MOET INHALEN

Ook knap was de vierde tijd voor Ricciardo, op acht honderdsten van Vettel. Gasly maakte de top vijf compleet en Bottas, toch de tweede in de WK-stand, start pas vanop de zesde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws