FIA deelt controversiële sanctie uit en neemt Vettel zege af in Canada
Redactie
| 81 reacties

Hamilton profiteert van sanctie voor Vettel in GP van Canada

FIA deelt controversiële sanctie uit en neemt Vettel zege af in Canada
Foto: © photonews

In Canada leek eindelijk een ander team dan Mercedes de overwinning mee te graaien, maar een discutabele beslissing van de FIA besloot er anders over. Vettel lag op schema om te winnen in Montréal. Een tijdstraf van vijf seconden voor de Duitser zorgde ervoor dat de zege nog naar Hamilton ging.

De meeste rijders kenden een propere start, zo ook polesitter Vettel. Albon moest wel snel een nieuwe voorvleugel krijgen. Bottas kwam vanop de derde startrij matig weg en verloor nog een positie. Verstappen won wel een paar plaatsen. Hiermee reed de Nederlander wel nog altijd pas rond op een negende plaats. 

Even later ging Verstappen wel voorbij Norris naar plaats acht. Voor die laatste zat de wedstrijd er overigens al snel op na een losgekomen wiel. Bijna halfweg de race troefde Perez Grosjean af in een duel in het achterveld. In de subtop ging het weer beter met Bottas, die kon gaan DRS'en bij Ricciardo, al had de Fin wel heel wat tijd nodig om er voorbij te geraken.

FIA MOEIT ZICH NA FOUTJE VETTEL

De overwinning was overigens ook nog niet uitgedeeld. Hamilton naderde tot binnen de seconde van Vettel. Zeker na een foutje van laatstgenoemde zat de Brit van Mercedes er kort op. Voorts deed de leider in de race  wel niets verkeerd, al ging Hamilton wel even op de rem staan om een aanrijding te vermijden.

De FIA oordeelde warempel dat de Ferrari-man op een onveilige manier weer de baan op kwam en gaf hem een tijdstraf van vijf seconden. Daardoor zat dus niet Vettel, maar Hamilton in een winnende positie. Verstappen had na zijn enige pitstop ondertussen ook weer de wind in de zeilen en knalde voorbij beide Renault-rijders.

TWEE FERRARI'S OP PODIUM

De hoogste posities wijzigden niet meer in de laatste ronden. Vettel reed voor Hamilton over de finishlijn, maar de overwinning was dus toch voor de wereldkampioen. Leclerc plaatste een tweede Ferrari op het podium. Bottas en Verstappen reden naar respectievelijk plaats vier en vijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws