Tweede plek in Monaco opstapje naar meer? Slechte reeks van Vettel kan toch niet blijven duren
Redactie
| 2 reacties

Vettel wil reeks van 14 races zonder zege beëindigen in Canada

Tweede plek in Monaco opstapje naar meer? Slechte reeks van Vettel kan toch niet blijven duren
Foto: © photonews

Komend weekend strijkt de Formule 1 neer in Canada voor een race waar Sebastian Vettel in het bijzonder moet naar uitkijken. De Duitser heeft immers weer vertrouwen opgedaan in Monaco en wil dat eindelijk nog eens omzetten in een zege. Want een overwinning, dat is geleden vanop... Spa-Francorchamps.

De zes eerste races uit het huidige kampioenschap. Plus de acht laatste wedstrijden uit het vorig kampioenschap. Veertien in totaal dus. Tijdens al deze races wist Sebastian Vettel geen enkele overwinning te behalen. Iets wat hij helemaal niet gewoon is. Het is zelfs de slechtste reeks uit zijn carrière. Iets waar ze bij Ferrari dringend verandering in willen zien komen.

Elke race heeft uiteraard zijn eigen verhaal. Het begon mis te lopen voor de ogen van de tifosi in Monza, waar Vettel nochtans startte vanop de eerste rij. Na een contact met Hamilton geraakte zijn voorvleugel beschadigd en werd hij teruggeslagen. In Rusland eindigde Vettel derde, net als in Singapore na gepasseerd te worden door Hamilton.

MOTIVATIE VOORALSNOG NIET GENOEG

Een slechte kwalificatie en niet traag genoeg rijden tijdens een vrije training verpestten de kansen van de Ferrari-man in de eerstvolgende GP's. Met het op zijn einde lopen van de titelstrijd was er nog weinig om voor te rijden. De motivatie was er wel aan de start van het huidige seizoen, maar het was pas in China dat Vettel voor het eerst op het podium stond.

Mercedes was inmiddels alweer aan het domineren en trok die lijn door. Al kroop Vettel met een vierde, derde en tweede plaats (na een tijdstraf voor Verstappen in Monaco) toch een tikkeltje dichterbij. Dat moet de viervoudig wereldkampioen de hoop geven om zijn reeks van wedstrijden zonder overwinning af te sluiten in de GP van Canada.

KWALIFICATIE SUPERBELANGRIJK

Dat kan, maar het zal dan wel kwestie zijn om zelf de kansen niet te reduceren in de kwalificaties. De laatste vier edities op het circuit Gilles Villeneuve werden allemaal gewonnen door de polesitter. Ook voor andere rijders staat er overigens één en ander op het spel. Hamilton kan zijn zevende zege in Canade behalen en zo Schumacher evenaren. Ricciardo gaat op zoek naar zijn 1000ste punt in de F1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws