Thierry Neuville houdt top drie stevig in het vizier

Neuville bezet voorlopige vierde plaats in rally van Portugal

Thierry Neuville houdt top drie stevig in het vizier
Foto: © photonews

Thierry Neuville heeft het goede ritme als rallyrijder weer teruggevonden. Na zijn crash in Chili begon hij nogal voorzichtig in Portugal, maar inmiddels is hij wel mooi opgeschoven. Neuville is voorlopig vierde en de top drie is nog niet buiten schot.

Op het einde van de tweede dag was Neuville al ferm opgeschoven door twee ritzeges te behalen. Zo ging onze landgenoot van plaats zeven naar plaats vier in de stand. Eén van zijn belangrijkste concurrenten, Ott Tänak, bleef de leidersplaats in handen houden. Voor Latvala en Meeke.

POSITIE GEHANDHAAFD

Neuville was zo toch al in staat om Ogier voorbij te gaan. In de eerste drie ritten van dag drie was de Hyundai-rijder goed voor een vierde, zesde en tweede plaats. Daarmee handhaafde hij zijn positie, maar kwam hij ook niet echt dichter bij de eerste drie.

Tänak leidt nog steeds de dans in Portugal met een bonus van vijf seconden op Latvala. Ook de derde in de stand is een Toyota-rijder. Meeke volgt op 18 seconden van Tänak. Neuville kijkt nog aan tegen een achterstand van 23 seconden ten opzichte van de Est.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws