Achtervolgingsrace geen toeval: Thierry Neuville moeizaam gestart in Portugal

Thierry Neuville moet na te voorzichtige start terrein goedmaken

Achtervolgingsrace geen toeval: Thierry Neuville moeizaam gestart in Portugal
Foto: © photonews

De allerbeste Thierry Neuville moeten we nog te zien krijgen in de rally van Portugal. Al was de derde klassementsrit zeker al verdienstelijk, maar zijn start had hij grotendeels gemist. Neuville pakte het iets te voorzichtig aan. Nog een gevolg van zijn zware crash in Chili?

De rally van Portugal is de eerste wedstrijd sinds Neuville die spectaculaire smak maakte op de Chileense wegen. In de shakedown was hij nog het snelsts, maar de eerste klassemensrit verging hem veel minder goed. Een negende plaats is toch bescheiden te noemen gezien de capaciteiten van de Belg. Zijn ploegmaat Sordo was vijftien seconden sneller en won de rit.

AL BEETJE OPGESCHOVEN

Die kon niet lang genieten van de leidersplaats, want in de derde rit reed hij lek. Ott Tänak kon zo naar de leiding springen en dat is geen goed nieuws voor Neuville. Onze landgenoot was slechts 1,7 seconden trager en eindigde tweede in de derde rit. In de algemene stand is Neuville opgeschoven naar de zevende plaats.

Zijn grootste probleem is uiteraard dat zijn concurrenten Tänak en Ogier beter geplaatst staan. Best nog wat tijd goedmaken dus in de komende ritten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws