Mick Schumacher zorgt voor langste stilstaande file ooit in race in Monaco

Mick Schumacher zorgt voor langste stilstaande file ooit in race in Monaco
Foto: © photonews

Het is nog afwachten wat het wordt in de F1, maar de F2-race in Monaco heeft alvast spektakel opgeleverd. Op een bepaald moment moesten alle wagens zelfs stoppen. Aan de basis: een incident met Mick Schumacher. Op het circuit waar zijn vader vijf keer won in de F1.

Mick Schumacher mocht in zijn eerste seizoen in de Formule 2 in Monaco vertrekken vanop de tweede rij op de grid, een mooie uitgangspositie. Na de start ging hij als vijfde door de bocht. Nadien oogst de jonge rijder wel lof wegens een knap inhaalmanoeuvre. In de afzink naar Mirabeau gaat hij aanvallen, toch altijd ietwat riskant.

EERST EEN MOOI MANOEUVRE

Want dan is het toch vooral hopen dat de rijder voor je niet al te agressief verdedigt of er kan een crash van komen. Dat laatste gebeurt op dat moment nog niet. Schumacher gaat zijn tegenstander mooi voorbij en wipt naar de vierde plaats.

ALLES STROP IN DE RASCASSE-BOCHT

Het was misschien beter niet gebeurd, want Schumacher heeft de smaak te pakken en probeert in de Rascasse-bocht ook nog voorbij Tatiana Calderon te gaan. Het is daar echter onmogelijk om voorbij te steken en het komt tot een botsing waarbij ze met hun tweetjes het volledige circuit blokkeren. Alle wagens achter hen moeten halt houden.

De marshalls moeten in actie komen en na een onderbreking van een klein halfuur kan de race weer hervat worden. Voor Schumacher zal dat gebeuren met een straf, waardoor de Duitser de race uiteindelijk ergens in het achterveld afsluit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws