F1-wereld in diepe rouw: legende Niki Lauda overleden
Redactie
| 35 reacties

Niki Lauda verliest op 70-jarige leeftijd strijd tegen gezondheidsproblemen

F1-wereld in diepe rouw: legende Niki Lauda overleden
Foto: © photonews

Eén van de absolute legendes uit de autosport is van ons heengegaan. Niki Lauda is na aanslepende gezondheidsproblemen overleden. Na zijn carrière als actieve racer was Lauda nog vaak te vinden in de renstal van Mercedes als adviseur. Die functie kon hij de laatste maanden steeds minder uitvoeren.

De Formule 1-carrière van Niki Lauda kan opgesplitst worden in verschillende delen. De Oostenrijker maakte zijn intrede in 1971 en reed voor teams als March en BRM vooraleer in '74 bij het grote Ferrari terecht te komen. Hij werd wereldkampioen in 1975 en 1977. In '76 was hij betrokken in een zware crash op de Nürburgring, waardoor hij tweemaal een niertransplantatie moest ondergaan.

Na twee jaar bij Brabham volgde een eerste afscheid van de autosport. Terugkeren deed Lauda in '82 bij McLaren. Zijn tweede carrière als racer zou nog drie jaar duren. In 1984 behaalde Lauda zijn derde wereldtitel. Vanaf 2012 was hij één van dé gezichten van Mercedes. Zo was hij betrokken bij de onderhandelingen om Lewis Hamilton naar het team te halen.

DE 70 NOG GEHAALD

De gezondheid van de drievoudig wereldkampioen Formuule 1 begon de laatste jaren steeds meer op te spelen. Zo vond er vorig jaar nog een longtransplantatie plaats. Lauda is op 70-jarige leeftijd gestorven, omringd door zijn naasten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws