Belgische ex-Formule 1-coureur: "Glitter en glamour interesseerden Lauda niet, hij wilde winnen"
Redactie
| 1 reacties

Thierry Boutsen rouwt na overlijden van Oostenrijker Niki Lauda

Belgische ex-Formule 1-coureur: "Glitter en glamour interesseerden Lauda niet, hij wilde winnen"
Foto: © photonews

De Formule 1-wereld is in rouw na het overlijden van legende Niki Lauda. Thierry Boutsen racete nog tegen de Oostenrijker en herinnert zich vooral de wil om te winnen bij Lauda.

De 61-jarige Boutsen heeft het bij Sporza over het overlijden van de 70-jarige Lauda, die al enkele jaren met de gezondheid sukkelde. Boutsen kwam de drievoudige wereldkampioen begin jaren '80 tegen toen hij debuteerde en Lauda zijn comeback maakte in de koningsklasse van de autosport. 

Zijn passie

"Zijn voorbereiding en zijn concentratie waren uniek. En zijn wil om te winnen was enorm", vertelt Boutsen. "Glitter en glamour interesseerden hem niet, daar had hij lak aan. Alleen winnen telde voor hem. Lauda leefde 100 procent voor zijn sport, als coureur en als teammanager. Formule 1 was zijn passie."

Vooral de duels met Alain Prost waren vaak mooi om zien. "In 1984 heeft Lauda hem met een half punt geklopt in de strijd om de wereldtitel. Dat zegt veel over hem, want mentaal was Lauda ijzersterk. Daarom is Lauda ook een Formule 1-legende. Net als Senna, Fangio en Jackie Stewart", besluit onze landgenoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws