Droom van Alonso sterft al tijdens dramatische shoot-out: Spanjaard valt nipt uit de boot

Fernando Alonso kon zich in shoot-out niet kwalificeren voor de race van Indy500

Droom van Alonso sterft al tijdens dramatische shoot-out: Spanjaard valt nipt uit de boot
Foto: © photonews

Ook een geweldig autocoureur als Fernando Alonso botst soms eens op een ontgoocheling van formaat. Dat was dit weekend het geval op het circuit van Indianapolis. Daar kon Alonso in zijn McLaren niet eens deelnemen aan de race van de Indy500. Daarvoor waren de kwalificaties te slecht.

Alonso trok naar de Indy500 om te winnen. Aangezien hij de 24 uur van Le Mans en de GP van Monaco al op zak heeft, zou de Triple Crown dan vervolledigd zijn. Het zag er echter al snel naar uit dat het in Amerika niet van een leien dakje zou lopen. Een 31ste tijd in de kwalificaties was niet genoeg om zich rechtstreeks te kwalificeren.

Zo belandde Alonso in een shoot-out met vijf andere rijders voor de drie laatste plaatsen op de startgrid. Alonso ging als de tweede de baan op en zette een gemiddelde snelheid neer van 227,353 mijl over vier ronden. Dat was niet genoeg om de ontwikkelde snelheid bij James Hinchcliffe en Sage Karam te missen. Toen was het dus al kantje boord.

KAISER OVERKOMT TEGENSLAG EN WIPT ALONSO

De voormalige ploegmaat van Stoffel Vandoorne kreeg weer wat hoop toen Chilton en O'Ward toch een stukje trager bleken te zijn. Dan was Kyle Kaiser aan zet. Die verloor nog heel laat een persoonlijke sponsor, crashte in de oefensessies en zijn team beschikte over te weinig reserve-onderdelen. Toch was Kaiser sneller dan Alonso, die de race zo op zijn buik mocht schrijven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws