Triple Crown is nog zeer veraf voor Fernando Alonso

Alonso start pas als 31ste in Indy500

Triple Crown is nog zeer veraf voor Fernando Alonso
Foto: © photonews

Het is een belangrijk weekend voor Fernando Alonso. De Spaanse racer krijgt de kans om zijn droom waar te maken: de Triple Crown te vervolledigen. De 24 uur van Le Mans en de GP van Monaco heeft hij al gewonnen, maar de Indy500 lijkt een moeilijker verhaal te worden.

Alonso neemt deel aan de iconische race in Indianapolis in een McLaren. De voorbereiding in de race is echter niet optimaal verlopen. Tijdens de trainingen kwam het al tot een crash. Alonso hield er gelukkig niets aan over. Vervolgens was het focussen op de kwalificaties.

ALLES OF NIETS IN SHOOT-OUT

Ook die liepen niet helemaal zoals gewenst. Fernando Alonso geraakte niet verder dan de 31ste tijd. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 moet nu alles uit de kast halen tijdens de shoot-out, want enkel de beste dertig racers uit de kwalificaties zijn verzekerd van een startplaats op de grid.

In de shoot-out moet Alonso het opnemen tegen vijf andere wagens. Slechts drie rijders krijgen nog een bijkomende plaats op de startgrid. Allemaal zaken waar Spencer Pigot zich geen zorgen over hoeft te maken. De Amerikaan vertrekt vanop de polepositie. Ook Will Power en Simon Pagenaud beginnen de race vanop de eerste rij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws